Trälhavet i Roslagen Vackra Roslagens skärgård

Så håller du dig uppdaterad om båtnyheter

När du äger en båt eller tänker köpa en båt för att vara på sjön är det viktigt att du dels lär dig det du behöver om sjöliv men också håller koll på aktuella nyheter. Det är viktigt både för dig och andra att regler och lagar efterföljs. Sedan kan du få matnyttiga tips för hur du kan förbättra ditt båtliv.

Large,Speed,Boat,Moving,At,High,Speed.,Top,View,OfNär du äger en båt och ska ut med den är det viktigt att du håller dig uppdaterad om sjölivet i stort. För att få matnyttig information inom området ska du därför hålla kolla på Svenska Sjös blogg där du kan ta del av allt som har med båtar och sjöliv att göra. Bloggen är fylld med massor med bra inlägg och uppdateras kontinuerligt. Exempelvis finns allmänna råd om du ska köpa eller sälja en båt. Du får tips och råd på vad du ska tänka på, allt från att skriva köpeavtal till att kontrollera att båten du ska köpa inte är belånad eller stöldanmäld. Du kan också hitta en båtägarguide på som är väldigt bra för dig som nyligen köpt båt och vill ha ett säkert båtliv. Ta därför för vana att gå in på bloggen med jämna mellanrum för att få det bästa tipsen om båtlivet.

Många är nya på sjön

2020 var ett väldigt speciellt år med många utmaningar och ett år då många köpte båt och hittade till sjölivet. Därför är det viktigt att alla tar sitt ansvar och följer reglerna som finns på sjön, allt för att undvika olyckor. Vill du ha mer information om sjön och båtliv kan du kika in hos Sjöräddningssällskapet som är en ideell organisation som rycker ut när det behövs. På deras hemsida kan du läsa om senaste larmen som inkommit och de har även en kustväderapp.